Quiche na tortilli, ze szpinakiem i papryką

 

Skladniki:

- pół papryki czerwonej (może być też cała wink),

- mała cebula,

- mozzarella 30g (mozzarella light jest najmniej kaloryczna),

- 3 jajka,

- dwie garście szpinaku (w zasadzie ilość dowolna).

 

Prygotowanie: 

Do naczynia na tartę włożyć placek tortilli, tak by brzegi były zawinięte do góry. Na wierzchu ułożyć szpinak, pokrojoną paprykę i cebulę w paski. Wlać całe jajka (można też rozkłócić). Posypać tartym serem i doprawić ulubionymi przyprawami. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach, aż zetną się jajka i roztopi ser (ok. 25-30min). Gotowe! wink

 

 

 

 

Michał Mossakowski - dietetyk sportowy wrocław, dietetyk kliniczny wrocław, wrocław dietetyk, wrocław dietetyk kliniczny, wrocław dietetyk sportowy, wrocław psychodietetyk, psychodietetyk wrocław, dobry dietetyk wrocław, insulinooporność dietetyk tyniec mały, hashimoto dietetyk tyniec mały, niedoczynność tarczycy dietetyk tyniec mały, trójbój dieta, pływanie dieta, mma dieta, mma dietetyk wrocław, dietetyk tyniec mały, dietetyk tyniec, tyniec mały dietetyk, dietetyk kliniczny tyniec mały, dietetyk sportowy tyniec mały