Pobierz dzienniczek żywieniowy

Na pierwszej konsultacji przeprowadzam analizę jadłospisu pacjenta, na podstawie jego dzienniczka żywieniowego.

Na jego podstawie można: 

- poznać nawyki żywieniowe pacjenta, lubiane produkty czy preferowane połączenia smaków,

- podejście do spożywanych pokarmów, a dokładniej to, czy pacjent należy do osób, które chaotycznie pochłaniają różnego rodzaju produkty w nieokreślonych godzinach, czy raczej są to planowane posiłki jedzone w określonym czasie,

Na tej podstawie, łatwiej jest dobrać ilość posiłków i określić ich godziny w nowo przygotowywanym planie żywieniowym. Ważna jest też średnia spożywana kaloryczność w obecnej diecie, aby ustalić nową, w planie żywieniowym.

Kolejnym etapem który zostaje zrealizowany przed zaplanowaniem szczegółowego jadłospisu i jego założeń jest dokładna analiza dotychczasowej diety pacjenta za pomocą specjalistycznego programu. Szczegółowy raport pacjent otrzymuje z pełnym opisem w nowym planie żywieniowym.