Niedziela to często dzień w którym mamy więcej czasu na ugotowanie czegoś ciekawego 😉

Dlatego przychodzę dzisiaj z pomysłem nafaszerowaną cukinię🤩

 

Składniki:📜

➡️ 600g (1 duża) cukinia,

➡️ 150g (porcja) mięsa mielonego z indyka,

➡️ 25g (1/2 sztuki) cebuli,

➡️ 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy,

➡️ 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego,

➡️ 30g (3 łyżki) kaszy kuskus,

➡️ 50g (porcja) sera feta,

 

Przygotowanie:👨‍🍳

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

 

Smacznego i miłego dnia 😁

 

 

 

 

 

 

Michał Mossakowski - dietetyk sportowy wrocław, dietetyk kliniczny wrocław, wrocław dietetyk, wrocław dietetyk kliniczny, wrocław dietetyk sportowy, wrocław psychodietetyk, psychodietetyk wrocław, dobry dietetyk wrocław, insulinooporność dietetyk tyniec mały, hashimoto dietetyk tyniec mały, niedoczynność tarczycy dietetyk tyniec mały, trójbój dieta, pływanie dieta, mma dieta, mma dietetyk wrocław, dietetyk tyniec mały, dietetyk tyniec, tyniec mały dietetyk, dietetyk kliniczny tyniec mały, dietetyk sportowy tyniec mały