Kakaowy budyń owsiany z brzoskwiniami
Koniecznie spróbuj moją wariację klasycznego budyniu :)
Piękna pogoda na początek tygodnia
A jak początek tygodnia to dobrze jest zacząć czymś na słodko - kakaowym budyniem owsianym z brzoskwiniami
Składniki:
mleko krowie lub ulubione roślinne 300g - kubek/większa szklanka,
mąka owsiana 40g - 4 łyżki,
erytrol lub miód (1 łyżeczka) do smaku,
kakao 10g - 2 łyżeczki,
brzoskwinia 80g - mała sztuka,
Przygotowanie:
2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z mąką. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki o ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki. Gotowe
Budyń można modyfikować oczywiście według upodobań - np. dodając odżywkę białkową, masło orzechowe czy inne owoce. Polecam poeksperymentować
Smacznego i miłego dnia
Michał Mossakowski - dietetyk sportowy wrocław, dietetyk kliniczny wrocław, wrocław dietetyk, wrocław dietetyk kliniczny, wrocław dietetyk sportowy, wrocław psychodietetyk, psychodietetyk wrocław, dobry dietetyk wrocław, insulinooporność dietetyk tyniec mały, hashimoto dietetyk tyniec mały, niedoczynność tarczycy dietetyk tyniec mały, trójbój dieta, pływanie dieta, mma dieta, mma dietetyk wrocław, dietetyk tyniec mały, dietetyk tyniec, tyniec mały dietetyk, dietetyk kliniczny tyniec mały, dietetyk sportowy tyniec mały
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.