Cukinia faszerowana
Przedstawiam ciekawy przepis z jednym z moich ulubionych warzyw - cukinią :)
Koniecznie musisz go wypróbować!
Cukinia faszerowana
Składniki:
- 600g (1 duża) cukinia
- 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka
- 25g (1/2 sztuki) cebuli
- 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
- 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego
- 30g (3 łyżki) kaszy kuskus
- 50g (porcja) sera feta
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Gotowe!
Smacznego
Michał Mossakowski - psychodietetyk, trener, dietetyk sportowy, dietetyk kliniczny, wrocław, londyn
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.