11 kwie 2022
Szparagi w szynce parmeńskiej
Nie masz pomysłu na danie ze szparagami?
Przedstawiam bardzo prosty przepis na pyszne danie, ze szparagami w roli głównej. Spróbuj :)
Składniki:
- 50g - 1/2 opakowania - szynki parmeńskiej
- 10 g - 1 łyżka - oliwy z oliwek
- 300 g - 10 sztuk - szparagów
- sól pieprz
Przygotowanie:
Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków, i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.
Smacznego!
Michał Mossakowski - Dietetyk kliniczny, sportowy, psychodietetyk
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.