15 paź 2022
Śliwki pod owsianym crumble
To mój ulubiony deser w okresie jesiennym - koniecznie spróbój!
Nastała jesień, a to czas śliwek
Zdecydowanie w tym okresie królują u mnie śliwki pod owsianym crumble
Składniki na 2 porcje (mogą nie doczekać następnego dnia):
300g śliwek,
60g (6 łyżek) mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych),
30g (3 łyżki) erytrolu,
25g (duża łyżka) masła,
Przygotowanie:
Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie udekorować cynamonem przed podaniem. Gotowe
Smacznego
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.